Modell för en kväll

Den 18 februari 2005 höll nöjesföreningen FESTIS sin vinterfest på PRO-gården. Det regnade lite lätt när gästerna började droppa in en efter en, sugna på att roa sig. Denna kväll var lite speciell eftersom tolv modiga medlemmar ställde upp som mannekänger i en modevisning. Kläderna kom från Boutique Unique, KappAhl, Lindex och Myrorna.

Alla mannekänger var urtjusiga och gick längs "catwalken" som om de aldrig gjort annat. De tolv modiga och de som hjälpt till med hår, smink och koreografi fick blommor skänkta av Kahlenius.

God mat serverades under tiden som modevisningen pågick och alla lät sig väl smaka. Innan kaffe och glass serverades överraskades alla av orientalisk magdans till förförande rytmer. Den vackra dansösen lockade upp en man ur publiken att dansa med henne vilket gav upphov till stort jubel. Under kvällen såldes lotter till ett herrlotteri och ett damlotteri med väldigt fina priser; allt med glamour som förtecken: hårklippning, smycken, ansiktskrämer m.m.

FESTIS hade ett par veckor tidigare skickat ut en enkät till sina medlemmar och lottade ut priser till dem som lämnat in sina svar. Högsta vinsten var en kryssning till Helsingfors för fyra personer! En repris från förra festen var informationsbordet där intresserade hade möjlighet att prata med Larry om vad FESTIS har för idéer inför den närmaste framtiden. Tyvärr utnyttjades inte bordet särskilt flitigt.

Andra halvan av festkvällen ägnades åt att dansa disco. Dj Bertil P var i sitt esse och spelade musik från 60-, 70- och 80-tal, och dansgolvet var aldrig helt tomt. Några få nattsuddare dröjde sig kvar efter att korven med bröd var slut, och ägnade sig åt att sjunga karaoke. Det gick lite trögt i början eftersom skivorna med svenska klassiker blivit kvarglömda på Nya Spegeln, men snart sjöngs t.ex. I will always love you och 800 grader med stor inlevelse. Festen förflöt utan några större missöden och förhoppningsvis hade alla som var där en riktigt trevlig kväll.

Text: Sofia Lagerkvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0